Just Ride e-Twinning Projesi

17.04.2024 28

Okulumuz İngilizce Öğretmeni İpek Ayaz ve öğrencilerimizin katılımı ile “Just Ride” e Twinning projesi İtalya,Yunanistan,Polonya,Romanya ve Portekiz’in ortaklığında yürütülmektedir.

Son yıllarda, çevresel krize olan ilgi artmış ve "sürdürülebilirlik" kavramı, çevresel eğitimin temel taşı ve hedefi haline gelmiştir.Bugün toplumun temel ihtiyaçlarından biri, gelecek nesiller için sürdürülebilirlik eğitiminin
ve eğitim faaliyetlerinin oluşturulmasıdır.

Öğrencilerimizin dijital araçları kullanarak, uluslararası sınıflardaki diğer öğrencilerle işbirliği yaparak ve İngilizce öğrenme motivasyonlarını geliştirerek gezegenimizin korunması konusunda daha bilinçli olmalarını istiyoruz.

Projemizin bazı amaçları:

Öğrencilerin İngilizce iletişimsel dil becerilerini geliştirmek,

Öğrencilerin kelime dağarcığını genişletmeye odaklanmak,

Öğrencilere işbirlikçi bir öğrenme aracı sunmak,

Öğrencilerin dijital yetkinliklerini geliştirmek,

Yenilikçi uygulamaları, öğretim tekniklerini ve Web 2.0 araçlarını kullanmak,

Kendi fikirlerini üretmeye onları teşvik etmek,

Teknoloji ve Web 2.0 araçlarını entegre ederek işbirlikçi öğretme ve öğrenmeyi geliştirmek,

Öğrencilere farklı şehirleri, kültürleri ve okulları tanıma ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı vermek,

Gezegenimizi ve çevremizi nasıl koruyabilecekleri konusunda farkındalık yaratmaktır.